A hetedik halál

Szerző: V. Eitler
Cím: A hetedik halál
Műfaj: bűnügyi regény
Dátum: 2003.11.09.
Státusz: kiadva (2009)

 

Történet: A jó hírű baleseti sebész maga mögött hagyja New Yorkot, hogy állást vállaljon az Isten háta mögötti Edensvilleben, mint pszichiáter. Eleinte úgy hiszi, csupán gyerekkora és kiégett emberi kapcsolatai elől menekül, amikor a szanatórium falai közt találkozik egy névtelen, furcsa, kék szemű lánnyal, akiről senki nem tud semmit. A lány hamarosan a bizalmába fogadja a férfit, és mesélni kezd neki egy ősi mesét a tizenkét sumér istenségről és egy boszorkányról, aki egy átok miatt hétszer kell, hogy meghaljon ahhoz, hogy örökké élhessen. Az orvos hamarosan elveszik a mese világában, és miközben egyre kétségbeesettebben próbál kapaszkodni a valóságba, hamarosan ő maga sem tud már különbséget tenni a valóság és a mese birodalma között. Mindeközben fény derül a szanatórium véres titkaira, mert úgy tűnik, a történelem megismételni készül önmagát. Mi köze a névtelen lánynak a tíz évvel korábbi gyilkosságokhoz? Mit akar a lány a meséjével üzenni? És egyáltalán, ki ez a lány? Mindezekre a kérdésekre keresi a válaszokat dr. Hammond, miközben mindegyre úgy tűnik, az idő egyre fogy, és a történelem valóban megismétli önmagát…

A könyvet és az itt megjelentetett részleteket szerzői jog védi. Azok engedély nélküli felhasználása törvénybe ütköző cselekedet.

A könyvben szereplő személyek, helyszínek, illetve események mind a képzelet teremtményei. Bárminemű hasonlóság, vagy egyezés kizárólag a véletlen műve lehet. 18 éven felüli tartalom.

Comments are closed.