A sírásó

Szerző: Reginald James Dale (Veronika Eitler)
Cím: A sírásó
Műfaj: dráma-thriller
Dátum: 2006.04:17
Státusz: kiadatlan

 

Történet: Roadcrosstown városának lakóit lassan több, mint két évtizede tartja rettegésben egy hátborzongató gyilkosságsorozat. A gyilkos gyereklányokat erőszakol meg és végez ki brutális módon, és soha nem hagy nyomot. A nyomozást vezető Linda Barnaud hadnagy, és két hű csatlósa, a különc kriminál-pszichiáter, dr. Wagner és a narkotikumfüggő, érzékeny halottkém, dr. Steinbeck azonban váratlanul furcsa események résztvevőivé válnak. Szinte a semmiből bukkan fel egy rémlátomásoktól szenvedő sírásó, aki szörnyű titkokat őriz, és akinek információi vannak a gyilkosságokkal kapcsolatban, majd hamarosan előkerül a hadnagy halottnak hitt unokahúga- a gyilkosságsorozat egyetlen túlélője-, és barátságot köt a sírásóval. A nyomozók a húsz évvel korábbi adatok újraértelmezésére kényszerülnek. Mindeközben a nyomok mindegyre a Sunflower elmeszanatórium felé vezetnek. De ki a gyilkos? Ki tulajdonképpen a sírásó? Mi köze a gyilkosságokhoz a Moira Pain című gyereksorozatnak? Miért Moira Pain néven mutatkozik be az elveszettnek hitt lány, és miért nem emlékszik semmire a saját múltjából? Mi a közös a sírásóban és a hadnagy unokahúgában? Miért kéri meg a lány a férfit, hogy vigye haza, amikor látszólag mindent elkövet annak érdekében, hogy a férfi erre irányuló törekvéseit meghiúsítsa? Miért akar megszabadulni az ügytől a hadnagy? Miért hívják dr. Wagnert a lelkek őrének? Miről tanúskodnak a sírásó szörnyű víziói? Miről mesélnek a halottak? Miért dúdolja a sírásó állandóan a holtak táncának idegborzoló taktusait? De mindenekelőtt ki az a titokzatos Lian Daytorn, akinek a neve mindegyre felmerül a nyomozás során? És vajon a válasz megtalálásához mindenkinek le kell mondania egy- egy féltett titkáról?
Vajon mindenki az, akinek mondja magát, vagy esetleg még az is kiderülhet, hogy mindannyian álarcokat hordanak?
Ki fejti meg végül a talányt? A nyomozók? A pszichiáter? Az unokahúg? Vagy maga a sírásó? És vajon azok, akik haza akarnak menni, hazaérnek- e végül?

A könyvet és az itt megjelentetett részleteket szerzői jog védi. Azok engedély nélküli felhasználása törvénybe ütköző cselekedet.

A könyvben szereplő személyek, helyszínek, illetve események mind a képzelet teremtményei. Bárminemű hasonlóság, vagy egyezés kizárólag a véletlen műve lehet. 18 éven felüli tartalom.

Comments are closed.